Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Master
Boekwetenschap (Kunst- en cultuurwetenschappen)
Opslaan in favorieten

Open huis

Een vak belicht: Wat is een boek?
Een handgeschreven boek had een oplage van 1 exemplaar, van de eerste gedrukte boeken werden er gemiddeld 300 gemaakt en in de 19de eeuw kon de oplage al oplopen tot tienduizenden. De eerste illustraties waren houtsneden, daarna verschenen de gravure en de ets en in de 19de eeuw explodeerde het aantal reproductietechnieken. Eeuwenlang waren alle afbeeldingen in zwart wit. Nu zijn de mogelijkheden van digitaal drukwerk onbegrensd. In dit vak bestuderen we de gevolgen van al deze ontwikkelingen.
Meet & Ask
Ga live, via Zoom, in gesprek met een student, docent en/of studieadviseur. Je krijgt een korte opleidingspresentatie en kunt live al je vragen stellen. Samen met andere studiekiezers. De eerstvolgende Meet & Ask sessies van Boekwetenschap zijn op 11 februari 2021, 17.30-18.15 en 19.00-19.45.

Veelgestelde vragen

 • Kan ik mij inschrijven voor een master als ik mijn bachelordiploma nog niet heb?

  Het is raadzaam om niet te wachten tot de deadline met je aanmelding voor de master. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe eerder we je kunnen informeren over je toelating.

  Bij je aanmelding hoef je je diploma niet direct te uploaden. Als je je diploma nog niet hebt behaald maar wel in het bezit bent van alle andere overige aanmelddocumenten, dan kun je je aanmelding indienen. Je hebt daarna nog tot 31 augustus de tijd om je bachelordiploma te uploaden. Kijk op de website van de Graduate School of Humanities voor het aanmeldproces.

 • Wat kan ik na mijn studie doen?

  Na afronding van deze opleiding kun je verdergaan in de academische wereld of direct de arbeidsmarkt op. Lees meer op de pagina ‘Carrière’.

 • Kan ik deze opleiding ook in deeltijd volgen?

  Ja, deze opleiding wordt ook in deeltijd aangeboden. Je volgt maximaal 40 studiepunten per jaar, ofwel 20 studiepunten per semester. Als deeltijdstudent volg je het onderwijs samen met de voltijdstudenten. Je stelt het programma voor de deeltijdopleiding in onderling overleg met de programmacoördinator samen.

 • Hoeveel keuzeruimte is er binnen de opleiding?

  Binnen deze opleiding is er ruimte voor 24 EC aan keuzevakken. Hiervan zijn 12 EC opleidingsgebonden keuzevakken, afhankelijk van de specialisatie die je hebt gekozen. De andere 12 EC zijn vrij in te vullen.

'"Een sterk programma met een specialistisch en stevig academisch profiel”, schreef de visitatiecommissie over Boekwetenschap, en daar zijn we trots op!’
Prof. dr. Lisa Kuitert
Het Open huis heeft veel meer interessants te bieden.
Verken virtueel de campussen en leukste plekjes in Amsterdam.
Bekijk studies vanuit een ander oogpunt tijdens de themaweken.
Kijk welke studies er nog meer zijn.
Meld je alvast aan voor de eerstvolgende live events en blijf op de hoogte.