Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

UvA online Open huis

Studiekeuze-inspiratie: Gender

Gender is een breed begrip. In tegenstelling tot sekse wordt genderidentiteit bepaald op grond van sociale factoren. Bij veel van onze opleidingen komt gender aan bod in de vorm van een minor of keuzevak. Sociologie en Psychologie, maar ook Politicologie, Rechtsgeleerdheid en Summer School-programma’s zoals Gender, Human Security and Violent Conflict. Ontdek welke verrassende studies zich nog meer bezighouden met Gender!

Laat je inspireren, wat spreekt jou aan?
Ruim aanbod aan masters

Benieuwd naar onze masters? Ontdek welke perfect bij je passen op basis van je interesses. Je kunt ook studies die je interessant vindt, toevoegen aan je favorieten.

Vind jouw master
Studiekeuze-inspiratie: Digital Future

Veel van onze studies houden zich uitgebreid bezig met digitale mogelijkheden (en de potentiële gevaren). Het inzetten van drones om archeologisch onderzoek te doen. Geavanceerde technieken om geraffineerde deepfakes te kunnen ontmaskeren. Het inzetten van AI om een nieuwe Eurovisie-hit te maken. Of te bepalen wie de volgende Picasso gaat worden via deep learning. Laat je inspireren in de video’s, podcasts en live sessies.

Laat je inspireren, wat spreekt jou aan?
Verken de campus en de stad Amsterdam

Beleef onze universiteit via de virtuele kaart. Bekijk de campussen, interessante en toffe plekken in Amsterdam, interactieve video’s, live tours en 360 graden-foto’s.

Verken het allemaal
Minorweken

Is jouw honger naar bredere kennis niet te stillen? Of wil je juist dieper in een onderwerp duiken binnen je vakgebied? Kies dan voor een minor naast je bachelor. Een minor Arabisch als student Geneeskunde? Of Communicatiewetenschap in combinatie met een minor Entrepreneurship? De mogelijkheden om je horizon te verbreden zijn eindeloos! Welke minor past het beste bij jouw toekomstplannen?

Vind jouw ideale minor
Themaweken en studiekeuze-inspiratie
In het Open huis kun je meedoen aan themaweken. Er zijn inspiratieweken, waarin diverse studies laten zien hoe zij zich bezighouden met eenzelfde thema. Zo ontdek je welke insteek jou aanspreekt. Ook kun je, in de Masterweken, meedoen aan live sessies bij veel masters.
Praktische informatie
 • Hoe kies je een studie?

  Hulp nodig bij het kiezen? Bekijk onze tips.

 • Collegegeld, kosten en wonen

  Alle praktische informatie bij elkaar.

 • Hoe schrijf je je in?

  Bekijk de inschrijfstappen.

 • Minors

  Een minor als voorbereiding op je master.

 • Naast je studie

  Sporten, CREA, studentenverenigingen, UvA Pride, Amsterdam United.

 • Schakelprogramma's

  Wil je een master volgen, maar geeft je hbo-diploma of universitaire bachelor geen directe toegang?